СТЕПИ ПІВНІЧНОЇ АМЕРИКИ ТА РОСІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті порівнюються два степових регіони зі схожим навколишнім природним середовищем та схожими екологічними історіями: Великі рівнини Північної Америки та степи Росії і України. В центрі уваги опинилися “Пиловий котел” на Великих рівнинах у 1930-х роках як приклад всеохоплюючої та руйнівної ерозії ґрунту, та посуха, неврожай і голод у Російській імперії в 1891–1892 роках, що отримали найбільше розповсюдження в лісостеповій та степовій зонах. Історики та науковці в галузі точних та природничих наук оцінили взаємопов‟язане значення антропогенного та природного факторів цих двох катастроф, звернувши увагу на проблеми хліборобства в умовах напівпосушливого клімату.