ІСТОРИЧНА ПАМ’ЯТЬ І ПОЛІТИКА ПАМ’ЯТІ НА ЗАПОРІЖЖІ (1991-2015 рр.). Ч. 2.1: Закінчення. Початок див. у 42 випуску збірника (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена аналізу історичної пам‟яті і політичним маніпуляціям з нею. Мова йтиме про формування різних типів історичної пам‟яті і про діяльність її суб‟єктів (“агентів пам‟яті”). Географічні межі дослідження – одна з областей Південної України – Запорізька, а хронологічними рамками є період незалежності України. Втім, логіка аналізу інколи змушує автора розширювати ці часові і географічні рамки.