ФОРМУВАННЯ ЖИТТЄВОГО ТА НАУКОВОГО СВІТОГЛЯДУ В.Н. ЗЛАТАРСКИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена вивченню середовища, в якому формувався життєвий та науковий світогляд болгарського історика кінця ХІХ – початку ХХ століття Васіла Ніколова Златарски. В.Н. Златарски проявив себе не лише на ниві історичної науки, а й був активним громадським діячем та патріотом своєї держави. В сучасній науці постать Васіла Златарски залишається однією зі знакових. Автор статті намагається віднайти та узагальнити усі чинники, що вплинули на становлення Васіла Златарски.