ГЕОРГІЙ АФАНАСЬЄВ (1848-1925): НАРИСИ БІОГРАФІЇ І НАУКОВОЇ ТВОРЧОСТІ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті, на основі праць попередників, систематизовано біографічні данні історика, викладача, публіциста, фінансиста та дипломата Георгія Омеляновича Афанасьєва. Визначено, що попри активну наукову та суспільну діяльність Г. Афанасьєв досі не отримав належної оцінки своєї роботи. Намічено основні напрямки подальших досліджень його життя та діяльності, зокрема доповнення біографії, визначення кола особистих та професійних зв‟язків, складання бібліографії праць ученого й проведення їх історіографічного аналізу, вивчення публіцистичної діяльності, дослідження епістолярної спадщини тощо.