УКРАЇНСЬКИЙ ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР НАДДНІПРЯНЩИНИ ЯК ЧИННИК НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНОГО ВІДРОДЖЕННЯ В ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ХIХ – НА ПОЧАТКУ ХХ ст.: ІСТОРІОГРАФІЧНИЙ ОГЛЯД ПРОБЛЕМИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізуються праці дослідників, присвячені вивченню історії українського драматичного театру Наддніпрянської України в другій половині ХIХ – на початку ХХ ст. в контексті історії національно-культурного відродження. Зазначається, що протягом тривалого часу в історіографії переважала критико-бографічна традиція, більшість науковців вивчала історію театру в мистецтвознавчому аспекті. Проведений аналіз засвідчив неповноту розкриття цієї проблеми в науковій літературі.