ЗМІСТ ТА ОСНОВНІ НАПРЯМИ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВАРИСТВА ДОСЛІДНИКІВ ПРИРОДИ ПРИ ХАРКІВСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ (1869-1930 рр.) В КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ ПРИРОДОЗНАВСТВА В УКРАЇНІ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізується зміст та основні напрями діяльності товариства дослідників природи при Харківському університеті (1869-1930). Зокрема, розкриваються такі напрями, як наукова та культурно-просвітницька діяльність. Висвітлюється роль провідних членів товариства в розвитку кожного з цих напрямів. Акцентується увага на внеску товариства в розвиток природознавства.