ГАЙСИН У ПЕРШІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ (1914–1917 рр.): ДЕЯКІ АСПЕКТИ ПОВСЯКДЕННОГО ЖИТТЯ МІСТА (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянуті особливості повсякденного життя Гайсина в період Першої світової війни. З’ясовано становище міського благоустрою напередодні 1914 р. та вплив війни на його подальший розвиток. Охарактеризовані заходи гайсинського самоврядування щодо покращення санітарного стану міста. Проаналізовані проблеми із забезпеченням городян гасом та дровами. Висвітлено перебіг продовольчої кризи в Гайсині під час погіршення соціально-економічної ситуації в Російській імперії в другій половині 1916 р. – на початку 1917 р.