РЕАЛІЗАЦІЯ ОРГАНАМИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ РЕФОРМИ НА ПОДІЛЛІ В ДОБУ ДИРЕКТОРІЇ УНР У 1919 р.: СОЦІАЛЬНО-ПРАВОВИЙ АСПЕКТ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розглядаються заходи органів місцевого самоврядування у сфері регулювання земельних відносин серед населення на Поділлі у 1919 р. Висвітлено земельне законодавство Директорії УНР 1919 р. та його значення під час проведення реформи в регіоні. Окреслено соціально-правові наслідки реалізації реформи для мешканців краю. Визначено чітку хронологію прийняття земельних законодавчих актів та їх впровадження органами місцевого самоврядування. Виявлено основні проблеми, з якими стикнулися самоврядні органи влади та сільські територіальні громади губернії в процесі втілення земельної політики.