СТРУКТУРА ХАРКІВСЬКОГО ГУБЕРНСЬКОГО ВІДДІЛУ НАРОДНОЇ ОСВІТИ У 1919-1921 РОКАХ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджується структура губернського органу управління освітою у Харківській губернії під час встановлення радянської влади в 1919-1921 роках. Аналізуються основні етапи створення радянських органів управління освітою на Харківщині. Визначаються основні структурні елементи Харківського губернського відділу народної освіти, їх функції та напрями діяльності.