ОСОБЛИВОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ БІРЖ ПРАЦІ В РОКИ НЕПУ В УСРР (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті комплексно досліджено питання організації та діяльності органів по боротьбі з безробіттям. Основним елементом державного механізму регулювання ринку праці в роки непу були біржі праці; саме вони виконували завдання обліку безробітних і регулювання ринку праці. Сьогодні, в умовах трансформування державної системи працевлаштування й зайнятості населення, в умовах створення альтернативних структур, що займаються трудовим посередництвом, варто використати досвід діяльності бірж праці 20-х років з урахуванням позитивних і негативних моментів у їх діяльності.