НЕЛЕГАЛЬНІ МІГРАЦІЇ НА УКРАЇНСЬКОМУ ВІДРІЗКУ РАДЯНСЬКО-ПОЛЬСЬКОГО КОРДОНУ У 20–30-х рр. ХХ СТОЛІТТЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на основі архівних документів та матеріалів тогочасних західноукраїнських й емігрантських періодичних видань проаналізовано явище нелегальних міграцій на українському відрізку радянськопольського кордону у 20–30-х рр. ХХ ст. На основі наукового доробку вітчизняних і зарубіжних істориків здійснено спробу аналізу причин та особливостей нелегальних міграцій між Польщею та СРСР, які здійснювалися на різних етапах існування державного кордону.