ПІДТРИМКА ОСВІТИ ТА МЕДИЦИНИ ОРГАНАМИ ТЕРИТОРІАЛЬНОГО САМОВРЯДУВАННЯ НА ВОЛИНІ У МІЖВОЄННИЙ ПЕРІОД (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена дослідженню інституту територіального самоврядування, котрий функціонував на Волині у міжвоєнний період (1921-1939 рр.). На основі аналізу опублікованих і архівних джерел, наукової літератури, охарактеризовано деякі аспекти діяльності органів самоврядування у сфері підтримки освіти та медичного обслуговування населення краю. Проаналізовано помилки та прорахунки у роботі самоуправ, виявлено регіональні особливості. У результаті проведеного дослідження зроблено відповідні висновки та узагальнення.