КНИГОВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ ВІТЧИЗНЯНОЇ СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ В 20-ті РОКИ ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Дослідження присвячено узагальненню історичного досвіду споживчої кооперації України щодо книговидавництва упродовж 20-х років ХХ ст. Акцентовано на тому, що споживча кооперація в роки непу, зумівши відновити різнобічну господарську діяльність і поліпшивши фінансовий стан, брала активну участь у поширенні друкованої продукції. Доведено, що в 1920-ті рр. споживча кооперація випускала широкий діапазон кооперативної періодики – від невеликих газет-листівок до ґрунтовних часописів, які виходили чотири рази на місяць. Зроблено висновок про те, споживча кооперація сприяла духовному зростанню українського народу, поглибленню політики українізації, підтримці розвитку мови й культури інших народів.