ОСНОВНІ НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФОТОКІНОУПРАВЛІННЯ (1922-1930 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджується стан української радянської кінематографії у 1920-х р. на прикладі діяльності Всеукраїнського фотокіноуправління. На основі архівних документів аналізуються аспекти внутрішньої політики цієї організації, особливості регулювання відносин зі сценаристам ,вивчаються творчі здобутки представників українського кіно, показано вплив радянських державних органів на стан мистецтва та якість кінопродукції.