НАЦИСТСЬКА ПОДАТКОВА ПОЛІТИКА В ОКУПОВАНОМУ УКРАЇНСЬКОМУ СЕЛІ (1941–1944 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізується податкова політика нацистів на селі, що діяла в межах рейхскомісаріату “Україна” з другої половини 1941 до початку 1944 рр. Висвітлено умови, в які потрапило населення після запровадження окупантами планів здачі натурального податку молоком, м’ясом свиней, великої рогатої худоби, птиці, яйцями, медом та іншою сільськогосподарською продукцією. Показано окремі аспекти політики експлуатації селянства нацистами за підтримки створених ними українських допоміжних органів влади.