ШКІЛЬНИЙ ПРОЦЕС ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ПІДЛЕГЛИХ ТРЕТЬОГО РЕЙХУ (НА ПРИКЛАДІ м. ЗАПОРІЖЖЯ) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті автори аналізують політику німецької окупаційної влади в сфері шкільної освіти в м. Запоріжжі. На окупованій території міста були відкриті початкові та українські народні школи с метою встановлення тотального контролю над наймолодшими категоріями населення. Політика німецького командування носила непослідовний та обмежений характер та не досягла бажаних результатів. Розкрито особливості функціонування шкіл, політики окупаційної влади стосовно підбору педагогічних кадрів й покладених на них новою владою завдань