ЗАБОРОНА НАЦІОНАЛЬНИХ МОТИВІВ В УКРАЇНСЬКОМУ КІНОМИСТЕЦТВІ 60-х – поч. 70-х рр. ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Автор досліджує заборону національних мотивів в українському кіномистецтві 60-х – поч. 70-х рр. ХХ ст., з’ясовує місце та роль національно-патріотичних питань в українському кіно, показує ідеологічне поневолення кіномитців, вивчає умови творчої самореалізації в УРСР, аналізує вплив суспільно-політичних та соціальних факторів на культурну сферу українського народу в окреслений період. Характерними рисами українського кіномистецтва 60-х – поч. 70-х рр. ХХ ст. стали: підпорядкованість радянській централізованій командно-адміністративній системі, тотальний контроль з боку КПРС – КПУ, русифікація, денаціоналізація, гоніння всього українського під приводом формування “єдиного радянського народу”.