ЧЛЕНСТВО ІСПАНІЇ В ОРГАНІЗАЦІЇ ОБ’ЄДНАНИХ НАЦІЙ (1955-2015 pp.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядаються умови вступу Іспанії в ООН. Країна є активним членом міжнародної організації з 14 грудня 1955 року. Іспанія також обиралася до Ради Безпеки ООН у 1969-70, 1980-1981, 1993-1994 і 2003-2004 роках і брала участь у численних миротворчих місіях, надаючи війська, гуманітарну допомогу потребуючим країнам, включаючи Афганістан, Східний Тимор, Ліван, Косово та Гаїті. Генеральна Асамблея ООН знову обрала парламентську монархію непостійним членом Ради Безпеки терміном на два роки, починаючи з 1 січня 2015 до 31 грудня 2016 року.