УЧАСТЬ СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТИЧНОЇ ПАРТІЇ НІМЕЧЧИНИ У ВИБОРАХ ДО МІСЦЕВИХ ПРЕДСТАВНИЦЬКИХ ОРГАНІВ ВЛАДИ ТА У ФОРМУВАННІ ЗЕМЕЛЬНИХ ОРГАНІВ САМОВРЯДУВАННЯ (1945–1947 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
На основі опублікованих джерел та праць німецьких авторів у статті висвітлюється участь СДПН у виборах до місцевих представницьких органів влади різних рівнів та у формуванні земельних органів самоврядування у різних окупаційних зонах Німеччини в перші повоєнні роки. Автор робить спробу проаналізувати причинно-наслідковий зв’язок результатів цих виборів, досліджує участь СДПН у виборах, а також визначає роль партії у формуванні політичного ландшафту повоєнної Німеччини.