ПРОМИСЛОВИЙ РОЗВИТОК ІСПАНІЇ В УМОВАХ КОНСОЛІДАЦІЇ ДЕМОКРАТИЧНИХ ЗАСАД (1982-1996 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджується промисловий розвиток Іспанії з метою визначення його особливостей в умовах консолідації демократії. Автору вдалося з’ясувати, що розвиток іспанської промисловості у досліджуваний період характеризувався поступовим зростанням, спричиненим впровадженням заходів реіндустріалізації. Модернізація основних галузей сприяла підвищенню конкурентоспроможності, а інтеграція в ЄС – збільшенню іноземних інвестицій в промисловий розвиток Іспанії. Зазначені процеси в економічній сфері сприяли утвердженню демократичних засад в іспанському суспільстві. Матеріали статті можуть бути корисні для подальшого вивчення впливу трансформаційних процесів на економічний розвиток.