НАСЛІДКИ “РАДЯНСЬКОЇ НАДДЕРЖАВНОСТІ” ДЛЯ РОСІЇ НА ПОЧАТКУ 90-х РОКІВ ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядається ситуація у незалежній Росії на початку 90-х років ХХ ст. Зроблено спробу виділити чинники впливу на її розвиток як у внутрішньому житті, так і на зовнішньополітичній арені. Обґрунтовується думка, що для успішного зовнішньополітичного курсу у зазначений період країні не вистачило мудрого керівництва, внутрішніх резервів та ідеологічного підґрунтя для якісних змін, а прагнення відповідати статусу наддержави спричинило “зиґзаґи” у зовнішній політиці.