РІВЕНЬ ОСТАТОЧНОЇ БЕЗШЛЮБНОСТІ ТА ШЛЮБНИЙ ВІК У СЕЛАХ МИРГОРОДСЬКОГО ПОЛКУ В ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ХVІІІ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на основі даних Генерального опису Лівобережної України 1765–1769 рр. з позиції історичної демографії аналізується рівень остаточної безшлюбності (підраховано частку осіб, які залишилися поза шлюбом до 50 років), середній вік укладання шлюбів (відповідно до методів, запропонованих французькими науковцями Луї Анрі та Аланом Блюмом), а також вікова різниця (мала, середня, велика) між одруженими чоловіками та жінками у селах Миргородського полку (одного із десяти полків Гетьманщини ХVІІІ ст.).