ПОДАТКОВИЙ АПАРАТ ЛЕНІНГРАДА В ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ 1920-х рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена питанням функціонування податкового апарату Ленінграда в другій половині 20-х рр. ХХ ст. Зазначено, що даний період характеризувався заходами, спрямованими на збільшення ефективності діяльності податкових органів міста шляхом вдосконалення внутрішньої структури податкового апарату, підвищення рівня кваліфікації його співробітників. Зроблено висновок, що нестабільність податкового законодавства, слабкість податкового обліку і контролю ставали підґрунтям для зростання податкових правопорушень у Ленінграді в роки непу, незважаючи на розроблену систему покарань.