ПІДГОТОВКА У США ФАХІВЦІВ ДЛЯ АРХІВНИХ УСТАНОВ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті висвітлено деякі аспекти підготовки в університетах США кваліфікованих кадрів для архівних установ. Розглянуто заходи Товариства американських архівістів, спрямовані на розвиток архівної освіти: створення Комітету з питань освіти та професійного розвитку, Комісії для акредитації архівних шкіл та програм, розроблення рекомендацій та програм з вищої архівної освіти. Здійснено вибірковий огляд статей американських вчених та архівістів-практиків, опублікованих на сторінках журналу «The American Archivist», в яких розглядалися питання підготовки архівних кадрів.