ЄВРОПЕЙСЬКА ПОЛІТИКА ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ В КОНТЕКСТІ ПРОБЛЕМ ТА ПЕРСПЕКТИВ РОЗВИТКУ СЗППБ ЄС (2010-2014 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано особливості європейської політики коаліційного уряду Великої Британії у 2010-2014 роках в контексті проблем та перспектив розвитку СЗППБ ЄС. Акцентовано увагу на проблемі погіршення відносин Великої Британії з ЄС у результаті антиєвропейських настроїв, поточних і перспективних наслідках ізоляціоністської політики уряду Д. Кемерона на європейському та американському напрямах зовнішньої політики. Зроблено висновок про негативний вплив імовірного виходу Великої Британії з ЄС на розвиток СЗППБ.