ВІКТОР ПЕТРОВ: НАУКОВЕЦЬ ТА РОЗВІДНИК У ПІСЛЯВОЄННІЙ НІМЕЧЧИНІ (1945–1949) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Висвітлено маловідому сторінку інтелектуальної біографії визначного українського вченогогуманітарія та письменника В. Петрова. Автором проаналізовано творчу діяльність інтелектуала в 1945–1949 рр. Зокрема розглянуто період його перебування в післявоєнній Німеччині (1945–1949), у таборах «переміщених осіб» – діяльність як ученого, організатора науки, викладача, популяризатора надбань української культури в середовищі української еміграції. Також приділено увагу й розвідницькій місії В. Петрова.