РАДЯНСЬКА РЕВОЛЮЦІЙНА МЕМУАРИСТИКА 1920-30-х рр. (НА ПРИКЛАДІ КАТЕРИНОСЛАВСЬКОГО ІСТПАРТУ) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті показано витоки, а також процес складання комплексу писемних наративних джерел з історії Громадянської війни в Росії, за період 1920-30-х рр. Основна увага в ній приділена Комісії з історії Жовтневої революції та історії Комуністичної партії (Істпарту) – котра являлась ключовою структурою, що займалась збором та обробкою джерел даного виду. На прикладі Катеринославського (Дніпропетровського) істпарту прослідковано трансформацію функцій даних інституцій, методику та принципи їх роботи.