НАРОДОЗНАВЧІ МАТЕРІАЛИ СВЯЩЕННИКІВ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ НА СТОРІНКАХ ЖУРНАЛУ “ВЕРА И ЖИЗНЬ” (1912–1917) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядається участь представників вищого та повітового духовенства у розгортанні та популяризації етнографічних досліджень краю наприкінці XIX – на початку XX ст., висвітлюється науковий доробок священнослужителів Чернігівської єпархії у царині народознавства, представлений, зокрема, на сторінках єпархіального журналу “Вера и Жизнь” (1912–1917). Показано, що тематичне наповнення журналу забезпечувалося мережею постійних дописувачів. Надруковані на сторінках цього видання етнографічні матеріали свідчать про зацікавленість духовенства у вивченні традиційної народної культури в широкому контексті.