Внесок українських учених у дослідження тваринного миру Російської імперії (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянуто внесок українських учених у проведення дослідження тваринного світу, переважно хребетних, на території Росії. Підкреслено, що диференціація природознавства з виділенням біології, а з неї – зоології, стала наслідком поступального розвитку людської думки, усвідомленням необхідності проведення вивчення тварин для отримання нових знань, розуміючи, що мова йде про єдиний науковий простір. Дослідницька діяльність розглянута з погляду загальнонаукових завдань, поєднала в собі відомості фундаментального і прикладного характеру знання, разом з тим інтернаціональна, загальноєвропейська, цивілізаційна.