ВНЕСОК АКАДЕМІКА В. М. ТРЕГОБЧУКА У ВИРІШЕННЯ ЗАВДАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ СТРАТЕГІЇ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ КРАЇНИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розглянуто основи сталого розвитку України та формування екологобезпечної економіки в контексті діяльності видатного вченого академіка Національної академії аграрних наук України В. М. Трегобчука. Проаналізовано основні положення і висновки його праць, розглянуто науковий і практичний внесок у вирішення завдань екологічного стратегії економічного розвитку країни. Ним розроблені теоретичні підходи до управління надзвичайною ситуацією. Наукові розробки вченого щодо визначення екологічних наслідків і втрат господарського комплексу України від ядерної катастрофи на Чорнобильській АЕС мають теоретичну і практичну спрямованість.