СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК ВІТЧИЗНЯНОГО СУДНОБУДУВАННЯ В РОБОТАХ ВОЛОДИМИРА ПОЛІЄВКТОВИЧА КОСТЕНКА (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проведено аналіз питань, піднятих визначним інженером-кораблебудівником В. П. Костенком у галузі розвитку вітчизняного кораблебудування. Зокрема, розглянуто мемуарні документи Володимира Полієвктовича, в яких він звертався до переваг та недоліків суднобудування початку ХХ ст. Також дається характеристика фундаментальним роботам корабельного інженера в теорії хвильового опору та бойового захисту. Крім того, наведений аналіз статей та публікацій В. П. Костенка, в яких він звертає увагу на становлення та розвиток вітчизняного суднобудування за різні проміжки часу.