Похоронні конструкції ногайців пам‟ятника Мамай-Гора на території Подніпров‟я (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядаються конструкції поховальних споруд ногайців могильника Мамай-Гора. У ході досліджень у виявлено 98 комплексів. Системи в їх розташуванні не відзначається. Розглядаються основні типи ям: ями простої форми (овальні і прямокутні), ями з заплечиками або уступом, ями з підбоями. Також попередньо можна зробити висновок, що найбільш стійким і поширеним типом поховальних конструкцій є могили з підбоєм, які фіксуються протягом усієї історії ногайців.