ОРГАНІЗАЦІЯ ТРАНСПОРТУВАННЯ БІЖЕНЦІВ ПЕРШОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ У ТИЛОВІ ГУБЕРНІЇ УКРАЇНИ (ЛІТО – ОСІНЬ 1915 р.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті, підготовленій на переважно невідомих архівних документах та періодичних виданнях 1915 р., проаналізовано процес транспортування біженців Першої світової війни до тилових українських губерній. Встановлено структури відповідальні за організацію евакуації населення – Всеросійський земський союз, його Комітет Південно-Західного фронту, головуповноважений ПівденноЗахідного фронту, виділено комплекс причин, який негативно відбивався на успішності проведення зазначеної акції.