ДІЯЛЬНІСТЬ СУДНОБУДІВНИХ ПІДПРИЄМСТВ СХОДУ І ПІВДНЯ УКРАЇНИ У 1917–1918 рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано діяльність суднобудівних підприємств сходу та півдня України з визначенням обставин, що впливали на обсяги виготовленої продукції і введення в експлуатацію кораблів. Визначено вплив робітничих комітетів на організацію роботи суднобудівних підприємств. Доведено, що власникам суднобудівних підприємств вдалося на деякий час порозумітися із робітничими комітетами, забезпечивши тим самим продовження трудової діяльності.