ІДЕЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ ПАВЛА СКОРОПАДСЬКОГО В УЯВЛЕННЯХ ПРИХИЛЬНИКІВ БІЛОГО РУХУ РОСІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянуто суспільно-політичні погляди П.Скоропадського в інтерпретації прихильників білого руху Росії. Виявлено, систематизовано та охарактеризовано основні інтерпретаційні напрями Білого руху, що описують постать П.Скоропадського та його ідеї української державності. Автор намагається дати відповідь стосовно бачення гетьманом майбутнього України: в якості самостійної держави, суб’єкта оновленої Російської федерації чи повернення статус-кво дореволюційних часів імперії Романових.