ЦИРКОВЕ ВИДОВИЩЕ У ДОБУ ГЕТЬМАНАТУ П.СКОРОПАДСЬКОГО (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджується цирк за доби гетьманату П.Скоропадського. У роботах, що присвячені цирковому мистецтву, розвиток цирку в добу Гетьманату висвітлюється фрагментарно, причому акцентується увага на роботі циркових колективів у найбільших містах – Києві, Одесі, Харкові. У даній статті розповідається про стан циркового мистецтва на всій території Української Держави. Висвітлюється артистична діяльність циркових труп і окремих циркових артистів. Розповідається про діяльність профспілки артистів вар’єте і цирків, окреслено стосунки власників цирків та їх керуючих з місцевою та державною владою. Особливу увагу в статті звернено на проведення змагань з французької боротьби.