МОВНА ПОЛІТИКА В УСРР ТА УКРАЇНІЗАЦІЯ НАЦІОНАЛЬНО"ДЕРЖАВНОГО АПАРАТУ НА СТОРІНКАХ ХАРКІВСЬКИХ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 1920"х РОКІВ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядається процес розвитку політики українізації та її вплив на державний апарат на підставі матеріалів періодики Харкова 1920-х років. Також розкрито роль і місце харківських видань, які систематично висвітлювали матеріали про певні зміни в мовній політиці, пов’язані, насамперед, із українізацією державних органів і установ. Висвітлюються проблеми впровадження української мови у діловодстві та спілкуванні серед державних службовців, подається інформація про запровадження практичних курсів.