ДІЯЛЬНІСТЬ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОМІТЕТУ СПРИЯННЯ ВЧЕНИМ ЩОДО СОЦІАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАУКОВЦІВ УСРР У 20"х рр. ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Досліджено проблему становища наукової інтелігенції в УСРР на початку 20-х рр. ХХ ст. Проаналізовано заходи центральних органів влади по створенню ЦЕКУБУ (Центральна Комісія покращення побуту вчених) та ВУКСУ (Всеукраїнський комітет сприяння вченим), здійсненню політики соціального забезпечення науковців у зазначений період. Головним завданням вбачали забезпеченням продуктами харчування та домашнього вжитку, організацію будинків відпочинку та санаторіїв, надання екстреної грошової допомоги та вирішення житлових проблем науковців.