САМОДІЯЛЬНЕ НАСЕЛЕННЯ В ЕКОНОМІЦІ ВОЛИНСЬКОГО ВОЄВОДСТВА МІЖВОЄННОГО ПЕРІОДУ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано динаміку зайнятості самодіяльного населення в галузях економіки Волинського воєводства міжвоєнного періоду. Простежено політику польської влади, в аграрному секторі економіки регіону та у сфері торгівлі і ремісництва. Яка мала на меті зменшити кількість самодіяльного населення іудейського та православного віросповідання зайнятого у цих галузях. Така політика проводилася шляхом проведення колонізаторської політики. Проте дала бажаний результат лише у певних галузях економіки воєводства.