ДІЯЛЬНІСТЬ КУБАНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ В ЧЕХО"СЛОВАЧЧИНІ У 1920"1930"ті рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті йдеться про період 1920-1930 рр., коли Чехословацька республіка стала притулком для українських емігрантів з Кубані. На основі документальних джерел аналізується становище кубанських організацій в Чехо-Словаччині, зокрема, характеризується діяльність «Громади Кубанців в Чехословацькій Республіці», «Громади українців з Кубані в Чехословацькій Республіці» та «Товариства кубанців імені отамана Якова Кухаренка», їхня роль як об’єднавчих центрів кубанців й загалом української культури та освіти на теренах Чехословацької Республіки. Завданням статті є простежити динаміку розвитку діяльності кубанських організацій та виокремити їх найбільш плідну працю щодо налагодження культурних процесів і надання матеріальної допомоги в розвитку та облаштуванні кубанців поза межами своєї батьківщини.