ОТЕЦЬ Д"Р ІВАН ЧОРНЯК, СВЯЩЕНИК ПІДПІЛЬНОЇ ГКЦ В УМОВАХ БОРОТЬБИ ПРОТИ КОМУНІСТИЧНОГО РЕЖИМУ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Досліджується і аналізується життя і діяльність греко-католицьких священиків в умовах переслідування комуністичним режимом, на прикладі отця доктора Івана Чорняка. Акцентується увага на найважливіших етапах його священичого служіння. Підкреслюється мужність, незламність духа і витривалість у боротьбі, проти тоталітарного режиму. Основними джерелами дослідження є матеріали Львівського Центрального Державного Історичного Архіву, матеріали отця мітрата Миколая Пристая, зокрема його «Історія Львівської Духовної семінарії», копії документів, а також інтерв’ю з особами, які були знайомі з отцем Чорняком.