УЧАСТЬ ЗІНОВІЯ КРАСІВСЬКОГО В ПРОЦЕСІ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ТА УТВЕРДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО"КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття розглядає релігійні вияви суспільно-політичної діяльності українського націоналіста Зіновія Красівського (1929–1991). Вперше на основі опрацювання різновидових джерел реконструйовано факти участі З. Красівського в легалізації та утвердженні Української греко-католицької церкви. Зокрема, розкрито зусилля, яких він докладав для захисту прав вірян УГКЦ під час катакомбного періоду її історії і скасування рішення Львівського собору 1946 р. Також докладно описано виявлення подвижництва Зіновія Красівського з метою відродження й гідного існування греко-католицької церковної організації в незалежній Україні.