ВИЩА ІСТОРИЧНА ПЕДАГОГІЧНА ОСВІТА В УРСР (1945"1956 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Досліджено розвиток історичної освіти в педагогічних та учительських інститутах УРСР у повоєнний час (1945-1956 рр.), коли в країні здійснювався масовий ідеологічний контроль, тиск радянської влади та партії над сферою освіти. Визначено перебудову змісту історичної педагогічної освіти в даний період, проаналізовано навчальні плани, програми історичних факультетів,а також розглянуто методичну роботу кафедр історії.