ОЛЕКСАНДР ВОРОНИН – ФУНДАТОР СВЯТО"ВОЗНЕСЕНСЬКОЇ ЦЕРКВИ м. КАНЕВА (1989–2013 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена морально-культурному зв’язку представника української діаспори, громадського та релігійного діяча – Олександра Воронина з Батьківщиною. Один із аспектів його багатогранної діяльності проявився у фінансовому сприянні будівництву Свято-Вознесенської церкви у м. Канів, звідки походила його сім’я. Вся його діяльність являлась відображенням християнського та патріотичного виховання, життєвої філософії, досвіду, та відданості національним традиціям.