НОВІТНЯ УКРАЇНСЬКА ІСТОРІОГРАФІЯ НАЦИСТСЬКОГО ОКУПАЦІЙНОГО РЕЖИМУ НА ТЕРИТОРІЇ ПІВДЕННО"СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена визначенню рівня наукової розробленості історії нацистського окупаційного режиму на території південно-східних областей України у новітній українській історіографії. Наведено аналіз проблеми формування існуючих підходів вивчення нацистської окупації в сучасній українській історичній науці та запропоновано класифікацію основних напрямків дослідження проблеми за проблемно-тематичною ознакою. Звертається увага на те, що сучасна вітчизняна історіографія нацистського окупаційного режиму на території південно-східних областей України має доволі різноплановий характер, в її змісті умовно можливо виділити конкретні тематичні напрямки публікацій, які присвячені вивченню його адміністративно-політичних, економічних, демографічних, релігійних, культурних аспектів.