КИРИЛО"МЕФОДІЇВСЬКА ПРОБЛЕМАТИКА У НАУКОВИХ ПРАЦЯХ ГАЛИЦЬКИХ УЧЕНИХ ХІХ СТОЛІТТЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті приділяється увага галицьким історикам ХІХ ст., що досліджували діяльність святих Кирила і Мефодія. З’ясовано обставини, які сприяли формуванню в галицьких учених наукового інтересу до проблеми. Проаналізовано ключові аспекти кирило-мефодіївської проблематики у славістичній спадщині істориків. Охарактеризовано наукові погляди та міркування учених Східної Галичини ХІХ ст. щодо діяльності святих апостолів. Узагальнено внесок галицьких учених ХІХ ст. у розвиток української історичної славістики.