РОБІТНИЧА ПОЛІТИКА ДИРЕКТОРІЇ УНР В УКРАЇНСЬКІЙ ЗАРУБІЖНІЙ ІСТОРІОГРАФІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті комплексно проаналізовано історіографічний доробок українських зарубіжних істориків щодо основних напрямків та підсумків діяльності Директорії УНР у розв’язанні робітничого питання в роки Української революції 1917–1921 рр., охарактеризовані методологічні підходи української зарубіжної історіографії до висвітлення цієї теми. З’ясовано, що через недостатню фактологічну базу, а також партійну заангажованість багатьох діаспорних істориків, низка аспектів робітничої політики Директорії виявилися недостатньо вивченими, а деякі з них взагалі опинилися поза увагою дослідників.