НАДБУЖАНСЬКА ДИВІЗІЯ У БОЯХ НА ВОЛИНІ ПІД ЧАС ФРАНКО"РОСІЙСЬКОЇ ВІЙНИ 1812 РОКУ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті подано коротку характеристику бойового шляху польської Надбужанської дивізії на території Волинської губернії під час франко-російської війни 1812 року. Охарактеризовано процес та особливості формування польських воєнізованих угрупувань, що брали участь у збройних сутичках із росіянами у зазначених територіальних та хронологічних межах. На основі широкого кола історичних джерел показано основні бої польських вояків під керівництвом генерала Антонія Амількара Косинського, що раніше не було об’єктом повноцінного вивчення з боку вітчизняних та зарубіжних науковців.