СТАНОВЛЕННЯ І РОЛЬ ПІДПРИЄМЦІВ У ЦУКРОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНСЬКИХ ГУБЕРНІЙ РОСІЙСЬКОЇ ІМПЕРІЇ У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ХІХ – НА ПОЧАТКУ ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджено становлення та розвиток підприємницького класу у цукровій промисловості українських губерній Російської імперії в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Проаналізовано вплив окремої верстви підприємців на цукрову галузь, охарактеризовано їхню меценатську діяльність, розглянуто окремі аспекти соціального походження цієї верстви населення регіону.