ЧАСОПИС “РІДНИЙ КРАЙ” У НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНОМУ ЖИТТІ НАДДНІПРЯНЩИНИ: ПЕРЕДУМОВИ ЗАСНУВАННЯ І ДІЯЛЬНІСТЬ (1905-1907 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розглянуто умови створення та початковий період діяльності часопису “Рідний край” (1905-1907 рр.). Особливу увагу було зосереджено на значенні часопису в суспільно-політичному та національнокультурному житті Наддніпрянської України на початку ХХ століття, продемонстровано розвиток української національної преси цього періоду, а саме часопису “Рідний край”, обґрунтовано важливість видання та його вплив на розвиток національно-визвольної боротьби в Україні. Показано внесок у становлення часопису видатних українських громадських і культурних діячів: Г. Маркевича, М. Дмитрієва, Г. Коваленка, Панаса Мирного, Олени Пчілки у видання журналу.